ENTRY ABOUT LINKIES +FOLLOW DBOARD NEWER OLDER

Rindu Blog :*
Friday, 2 January 2015 - Permalink - 0 Comments
Haii Haiii and Assalamualaikum. Seriously lama gila-II kan efa tak update blog? Last update pertengahan tahun, tahun lepas kan? Hahaha. Bukan malas. Tapi takde mase nak menghadap lappy. Em busy study je setahun dua ni. Yelah Tahun ni dah SPM. Confirm-II lah kena fokus kat pelajaran. Ni pun ade masa nak update blog sbb cuti. Cuti kali ni serius membosankan. Tapi takdelah bosan sngt. Sbb kerja asyik duk hadap lappy/ phone. Nak cari kerja kat luar mmng dah sah-II ibu tak kasi. Hahaha, nanti ade aa ayat yang dia buat keluar. Cth "Dah panas punggung duk rumah ke?" "tak cukup ke duit tiap bulan ibu bg?" Haaa, akan ade keluar salah satu ni kalau efa g mintak kerja luar. Adoii. Em, cuti ni efa takde g mana-II sgt. Bulan 11 duk rumah je. Pastu minggu pertama bulan 12 tu efa tuisyen. Minggu kedua bulan12 kitaorang g Kuantan. Gi kuantan pun IbuAbah nk bawak adik-II main air je senanyaa. Kitaorang gi Gambang. Tido satu malam kat Hotel. Then pagi esok tu kitaorang shopping-II kat ECM. Then petang tu kitaorang balik terus KualaTerengganu. Em, nk story ape lagi ek? Haaa. Efa nak story pasal KESAYANGAN efa pulak nih. Efa taknak crita macam mana efa kenal dia. Hahaha. Efa nk cerita pasal dia. Em stakat ni efa ngan dia okayh lagi. Kitaorang baru 1 bulan lebih. Dah nak masuk 2 bulan aa. 12/1 ni masuk 2 bulan. Tak lama lagi lah. Lagi 10 hari je tinggal. Dia ni kekadang sweet. Kekadang pemarah. Em bila dia marah/ merajuk tu efa tak tahan. Sbb efa ni jenis yang tak pandai nak pujuk org merajuk ape semua ni. And efa tak suka org marah efa. Sbb efa ni jenis yang "MANJA" Hahaha, manja lah sgt kan. Tapi efa suka bila dia membebel. Kalau kitaorang OTP wajibb akan ade dia marah efa pe semua. Efa nangis. Tapi efa suka. Efa sndiri taktau knp. Sbb bg efa marah dia ni macam gurauan jee. Hahahaa, dia ni jenis yang kuat cemburu. Hahaha, dia cemburu dgn bestie lelaki efa yg pernah bg efa rantai. Kitaorang slalu gaduh sbb tu tapi gduh kitaorang takdelah lama sgt. Sbb biasa kalau dia merajuk, ha confirm efa double triple merajuk dari dia. Biasa dia yg akan pujuk efa dulu. Sbb efa jenis ego. And ego efa tinggi. Efa takkan tegur someone tu melainkan dia yg tegur efa dulu. Tapi ade gak masa-II efa mengalah. Efa mengalah sbb efa penat gaduh ngan dia. Always je gaduh tak best gak kan? Hm, lagi ape ek pasal dia. Haa, dia suka makan. Makan je kerja. Lapar setiap waktu. Haihh, panggil buncit kang marah. Haha, suruh diet takmo. Ape nak jadi lah ngan biuubiuu saya nih. Okey efa dah penat taip-II pe semua ni. And efa harap sgt relay kitaorang kekal lama. InshaAllah. Doakan lah ye? Hahaha, efa pun tinggal setahun je lagi sekolah lepastuu kahwin. Kihkihkih, ngade nak kahwin. Haish, masak pun tak pndai ade hati nak kahwin kan? K lah. Ade mase efa update lagi k? Muahh Muahh readers :* Assalamualaikum.
Hello ppl :* Meet new bestie ♥
Saturday, 16 August 2014 - Permalink - 0 Comments


Assalamualaikum . Hye evrybdy . Miss me ? Hahah , omaigadd . *terharu* Kayhh . stop perasan . Srsly , lama gila tak update blog . Entah kenapa malas sangat nak update . Lagipun takde story pun nk share ngan uolls . Hahahah *mukagedik* See tittle tu ? Meet new bestie ? Pebende tu ? hahaha *gelakjahat* :) Bestie ? Short fom untuk BFF (Best friend forever) Hm , Towards what extend we can call our friend as BFF . bukan semua "Friend" is our Bestie . For me bestie is about relationship . Tak kisah if its a new or it has been going on for ages . Tapi apa yg penting , the road that the "Friends" been through . Itu yang paling bermakna in a friendship :) I specifically dalam dunia ni have 1 bestie "atien". We have know each other since i was 8 y/o . Masa tu efa baru masuk sekolah kat kampung yg baru efa pindah tu . Then dia satu satunya org yang tegur efa masa first day efa masuk skolah tu. Hee, So nw efa rasa macam efa dah meet bestie baru since efa masuk SMKR :) Perangai dia mmng sebijik dgn atien . So sbb tu efa anggap Najwa / "Mekwa" as bestie efa . And dia sendiri pun anggap efa macam bestie dia . Mana mana efa pergi mesti dia ada . Hahaha , kecuali tandas ! Hm , waa , rugikan tak ambik gambar masa raya ketiga aritu kan? Kalau ambik , mesti efa leh update . Emm , but its okay . Kat atas tu gambar kitaorang kat sch . Hee , So Geng SAHABAT . Jangan salah faham . Korang pun bestie efa . Efa ngan najwa sama sama budak baru kat SMKR . Hahaha , act najwa masuk lewat dari efa . Dia lewat 3 hari rasanya . Masa mula mula efa masuk efa rapat ngan siti je . Hahaha , masuk hari kedua efa sch situ baru efa rapat nga Kyra , ain n raudah . Masa efa rapat ngan sep sep tu lahh efa ade bunyi bunyi budak baru nak masuk kelas katering tuh . Nama najwa , haha . Mari sch esok tu tgok dia ade . Kawan punya kawan dengan dia tak sangka dia sekepala je ngan efa . Hahaha , always buat lawak . Kalau suka mengalahkan pontianak . Satu sekolah tu boleh dgr kot . Hahahah , Efa always story prob efa kat dia . And dia pun story kat efa prob dia . My love story jangan cakaplah , semua dia tahu . Dari A sampai Z . Smua efa share ngan dia . Yang efa tak share kat SAHABAT efa share ngan dia . Dia faham efa . Dia yang bagi bahu for me to cry on and on . When efa happy , dia sentiasa ada bersama . Hm , yang menyedihkan pasal najwa , dia anak yatim . Baru lagi kot abah dia meninggal . Lepas abah dia meninggal , dia always panggil abah efa "ABAH" . Haha , its okay . Efa tak kisah pun . Efa thu acane perasaan dia . Okey , cukup kot sampai sini . Dah nak maghrib . Salam Maghrib uolls . Ade masa efa updte lagi . Gtg , Bye :* Assalamualaikum .

Be careful with my heart ;'(
Wednesday, 28 May 2014 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum ;/ okeyy, tittle entry nampak sedih semacam kan? Hm, mmng sedih pun. Sedih sangat-II. Taktauu dah nak mengadu kat sape. Efa call semua tak angkat. Efa text semua tak reply. Hm, nak mngadu dekat SAHABAT? mmng tak ah. Dah sekian lame tk story mory ngan diaorang. Tupptuppp nak story prob efa kat diaorang. Hm, rasa macam segan pulak nak share prob efa ngan diaorang. Maybe sbb lamee dah tak story mory ramai-II macam dulu ;'( Hm, bercakap pasal hati, banyak yg kita tau pasal hati sbb kita pun ade hati dan perasaan. Efa sentiasa jaga hati org lain dari terguris daripada efa jaga hati dan perasaan efa sendiri. Sometimes efa terpaksa telan kepahitan just for kegembiraan orang yang efa sayang. Sampaikan efa sendiri stresss and efa pasrah. Tak selalu, tapi pasti akan berlaku setiap waktu. Hm, Kadang-II efa terpaksa pendam dari luahkan kat org lain. Efa ade family, semua hati efa nak kena jaga. Ibu, abah, abng n adik-II. Hati kawan-II pun ;/ Mmg tak tertanggung efa rasa bila cuba nak jaga hati semua org. Hati Mr Cool juga. Banyak kehendak dia yang mmng efa takleh nak tafsir. Mood dia selalu berubah. If efa nak buat keadaan jadi pulih, semuanya akan jadi sebaliknya. And terus buat efa feduppp ! Hm ;'( Uarghhhhh, sometimes efa rasa macam nak lari jauhh dari semua org ;/ And efa nak tengok ada tak yang cari efa and ada tk yang sedih sbb efa mengilang secara tiba-II :'( Efa tak sekuat Siti Khadijah. Efa tak setabah Siti Fatimah. Efa tak sempurna macam Aisyah. And this is an unperfect girl name Efa :') Hm, Hati efa sakit. Banyak sgt dugaan yang efa hadapi sekarang ni. Seriously tak kuattt :/ Tapi macam mane pun efa kenaa kuatkan diri efa jugak ;') Bak kata wawa " Hidup mmng banyak dugaan, apepun kita kena hadapi dengan tabah" Yeahhh, efa kena tabahh. Efa kena kuatt. Okeyy, mata dah rabakk sangat ni. Gtg. Mornight Assalamualaikum ;*