ENTRY ABOUT LINKIES +FOLLOW DBOARD NEWER OLDER

Fakta Anak Kedua :*
Monday, 2 December 2013 - Permalink - 0 Comments
Assalamualaikum , Efa muncul lagi :* Hee , bosan taktauu nak buat ape . So mengupdate blog jelahhh . Okeyy ,sape anak kedua kat sini ? Mehh dekat-2 efa nak share ngan korang pasal Anak Kedua ni . Hehe


  • Kadang kadang terasa macam stranger dalam rumah sendiri. bila dia dah marah memang garang oh
  • Degil, kepala batu, sukar menerima teguran dari seseorang yang tidak dikenali ! :)
  • Dia bukan anak ibu atau anak ayah. Dia kadang kala makan hati sebab forever alone. Tiada kawan , cuma Allah di hati . Ewah!
  • Pemalas , sensetive , love to hide their tears . Paling bijak in siblings . Kalau marah emo gila .
  • Selalu kena Buli dek anak sulung . Selalu dibandingkan kcerdikan dgn abang sulung . Selalu & sentiasa disayang . Nama pon 'anak'
  • Suka shopping . Manja . Sweet . Caring . Tak suka diabaikan . Selalu nak dibelai . Kuat merajuk . Sentiasa hargai org sekeliling .
  • Selalu dengki kalau mak ayah lebihkan yg sulung . Apa sulung dpt ,dia pun nak jugak
  • Perangai paling pelik compared to other sibling . Well, we are 'One Of A Kind' =D
  • Sensitive and easy to cry , annoying but very strong when facing challengers and trials
  • Always awesome anyway , everywhere , all the way :')
  • Cutest one among their sibling , Active on doing something, Talk too much , Open Minded, funny and Positive thinking. I think . They're sweet plus caring and they gave good advices ♥
  • Lebih suka gelak ketawa denan kawan walaupun dalam hatinya sedih . tapi bukan semua orang dapat dengar masalah dia :)
  • Lebih suka bersama kawan dan tak suka dipinggirkan .
  • Anak no dua ni juga dia payah nak terima arahan . Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja degan orang :D
  • Rajin dan Malasnya mengikut moodnya selalu berubah kalau moodnya rajin teramatlah rajin kalau moodnya malas teramatlah malas dan mereka tetap comel :D
  • Bila dia cakap dia sayang seorang tu . Dia betul2 maksud kan nya :)
  • Tak suka bila ada org lain masuk bilik dia tanpa kebenaran . Tu masuk tak ketuk pintu . Tu dah masuk tak reti nak tutup pintu
  • Kalau mengamuk , kadang2 suka hempas barang . Nak tunjuk yg dia marah katanya . Benda ni anak kedua selalu buat kahkahkah .
  • Seorang yg sgt ceria walaupun dia ada masalah yg besar .
  • Bila dgn org lain , dia paling malu kalau boleh smpi nak sorok muka dalam baju . Tp bila dgn membe , dia paling kecoh :D
  • Buli adik. Bila mak/ayah tanya ckp "takde apa". Lepas tu ugut adik "Jgn bg tahu dkt mak/ayah . Bagi tau , siap kau". Hahaha :D
  • Bila dia sedih mesti dia pendam . Bila dia jumpa kawan dia , dia paling happy . Hanya kawan dia buat happy .
  • Pemaaf tapi susah nak melupakan kesalahan seseorang . Salah sikit , mesti kena ungkit salah lama ! :)
  • Gedik + manja + keras kepala tahap dewa daripada adik beradik lain dan cepat sentap kalau tak dapat apa yg kita nak :3
  • Tak gila kuasa macam anak sulung . Semua benda anak sulung ingat dia boleh buat . Ambek lah kuasa ! Anak kedua rilek je :D
  • Mulut cakap tak sayang adik. Tapi bila adik ada masalah, dia yang datang protect"
  • Pendek , suara macam cartoon , jerit macam petir , kuat touching :*
  • Someone yang sangat tabah, and dia boleh hidup even dia takde tempat bergantung sekali pun.
  • Anak kedua ni jugak nampak je keras . Tapi hati dia lembut . SATU lagi perangai dia , dia tak boleh ditegur 
  • Kuat merajuk tapi tak boleh merajuk lelama . Nanti rindu . Kuat cemburu .Tapi cemburu kena pada tempatnya . ^^